sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kuulumisia pitkästä aikaa!

Kesä on mennyt vauhdikkaasti eteenpäin, kun aika on mennyt kulkiessa työharjoittelussa MTT Maaningalla. On tuota toki muutakin tullut tehtyä kuin vain töissä käytyä! Kesäkuussa tuli piipahdettua toisella puolella maapalloa San Franciscossa (tai tarkemmin sanottuna oleskelin Richmondin puolella, mutta kuitenkin!). Kävin vierailemassa hyvän ystäväni Linda Wrothin luona, jolla on takana pitkä historia akita rescuen kanssa Yhdysvalloissa. Linda on myös tehnyt paljon töitä akitojen erilaisten geenitutkimuksien ja terveyden parantamisen eteen. Voi siis vain kuvitella kuinka mielenkiintoinen vierailuni oli! Päivät meni koirista puhuessa ja historiaa läpi käydessä. Tapasin myös Susan Duncanin, joka on todella pitkän uran tehnyt akitakasvattaja, ensimmäinen akita Susanin perheeseen tuli heidän Japanissa asuessaan 60-luvulla. Lounaalle Susan toikin mukanaan matkalaukullisen valokuvia katseltavaksi .  Reissun päätarkoitus oli kuitenkin vierailla UC Davisissa ja tavata tohtori Niels Pedersen. Yllättäen puheenaiheena oli akitat ja niiden terveydentilanne. Tästä tulee hyvin pian ihan erillistä artikkelia lontooksi kirjoitettuna.

Legendaarinen Golden Gate

Tänä kesänä saatiin myös rakennettua koiralapsille ulkotarhakin, niin ei aika tule pitkäksi minun töissä käydessä. Tarha on rakennettu vanhan tallin yhteyteen, mihin pääsevät myös sisälle todella viileisiin oltaviin halutessaan. Luonnollisesti prinsessa Paavolle on siellä myös oma sänky, kun ei sitä voi matolla tai koiranpedillä nukkua. Pyh. Tarhan tärkeys tuli esille varsin hyvin kun mökkeilemässä olimme koko perhe kaikkine koirinemme. Eihän niitä ollutkaan täällä silloin kuin kuusi kappaletta! Rotuina brasilianterrieri, dogo argentino, petit basset griffon vendeen ja sitten nuo akitakset.

Tarha vielä rakennusvaiheessa

Nakupelle Paavo nauttii uudesta lukaalistaan


Viikko takaperin myös järjestettii n täällä meillä Akita ry:n SawoPäivät akitaharrastajille, missä teemana oli verijälki. Koirat menivät jäljellä todella hyvin, vaikka kuuma oli keli! Seura oli myös mitä mainiointa ja keskustelun aiheita riitti laidasta laitaan, myös koirajuttujen ulkopuolelle (uskokaa tai älkää..). Keräsin myös kaikki akitoihin liittyvät tavarat ja kirjat isolle pöydälle esille ja rehellisesti sanottuna yllätyin siitä määrästä tavaraa mitä olen vuosien mittaan itselleni kerännyt. Paljon kyllä tuli mukana ihan viime reissulta Yhdysvaltoihin ja lisää sieltä on tulossa ainakin lehtien muodossa. Suosittelen jokaiselle akitan omistajalle ja sellaisen hankintaa suunnittelevalle lukemaan Akita World lehtiä ja jos niitä ei mistään käsiin saa niin Loren Eglandin (Northland Akitas) kotisivuilta tätä historiatietoa löytyy todella paljon kuvien kera http://www.northlandakitas.com/  

Oikein hyvää loppukesää kaikille!!


And same in Enlighs.. or atleast the main points! 

I have had really busy summer while doing my internship at research farm in Maaninka. Though I have not been working for whole summer. At June I went to visit my dear friend Linda Wroth to San Francisco and I must say it was one of the best trips I have ever made. Linda have long history with Akitas so you can guess how we spend our time! I also met Susan Duncan on my trip and really enjoyed meeting her! Susan took suitcase full of pictures to our lunch. So much information and knowledge about the Akita history. My main focus on that trip was to meet Dr Niels Pedersen and talk about situation with Akitas. There is coming bigger article about this later in English. 

Foggy trees up in the hills in Berkeley 

In this summer we also build the new kennel area for the dogs, so they can spend their time outside while I'm working. Not so boring for them! It came out nicely and Paavo and Lemmy have been enjoying it. 

Week ago we also had Akita meeting in my house and it all went really well. We did some blood tracking with the dogs and all of them did really well! I also made table for all my Akita things and I noticed that I have collected so much stuff! Well most of it came with me from the US visits. I recommend Akita World magazines to all Akita people, there is so much good information. If you can't get the magazines, go visit Loren Egland's webpage (Northland Akitas) http://www.northlandakitas.com/

I hope you all have really nice summer!!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti